جشنواره تصویر سازی کتاب کودکان بولونیا 2020 به دلیل شیوع بیماری کرونا لغو شد.

براد هالند تصویرگر بزرگ آمریکایی(تولد و تحصیلات)

براد هلند

از تصویرگران نامدار معاصر به شمار می‌آید، و در اغلب طرح هایش به مسائل سیاسی و اجتماعی می‌پردازد. او نخست، در شیکاگو، برای روزنامه‌های محلی کاریکاتور می‌ساخت. در کانزاس سیتی، بنگاهی برای چاپ پوستر و روزنامه زیررمینی در سال 1965 به راه انداخت. در سال 1967 به نیویورک رفت و به مصورسازی کتاب پرداخت. او در سال 1971 همکاری خود را با نیویورک تایمز آغاز کرد.(پاکباز،1318) براد هلند هنرمند آمریکایی است که تاثیر بسزایی در ارتقاى هنر تصويرسازى داشته و آثارش مطبوعات بزرگ آمریکا را متحول کرده است. از این هنرمند، کتاب «رسوایی‌های بشر» پیش از این در ایران منتشر شده است.(roozrang )براد هلند یک هنرمند خود آموخته است که کارهایش درنیویورک تایمز1 ، رولینگ استن2 ، نیویورکر3 ، پلی بوی4 ، وانیتی فایر5 ، تایم6 و بسیاری دیگر از نشریات ملی و بین المللی ظاهر شده است. نقاشی های هنرمند در موزه‌های سراسر جهان، از جمله نمایشگاه های موزه دی بوز آرتس7،کلر مونت فلر فرانسه8 و موزه نقاشی آمریکا، شهر نیویورک نمایش داده شده است. (Wikipedia)

تولد و تحصیلات

هلند، طراح و تصویرگر مطبوعات متولد«فری مونت اوهایو» است، وی درسال 1943در خانواده ای از طبقه متوسط متولد شد. دركودكى خانواده اش به آركانزاس نقل مكان كردند.(irancartoon) براد هلند از کودکی به طراحی و نقاشی علاقه داشت، وی می‌گوید: « هر وقت مادرم مرا مشغول طراحی می‌دید، گوشه‌ای می‌نشست و می‌گفت: براد‌فورد داشتن سرگرمی خوب است اما تو باید یاد بگیری چطور در این دنیا زندگی کنی.» دوران مدرسه برای هلند بسیار خسته کننده بود و نمی‌توانست خود را با آهنگ کند مدرسه تطبیق دهد. برنامه‌های تلویزیونی «والت دیزنی» را در زمینه‌ی چگونگی ساخت فیلم‌های انیمیشن دیده بود. تصمیم گرفت تعدادی از آثارش را برای او بفرستد. هلند در این هنگام پانزده سال داشت: « صدها طراحی را از میان کارهایم انتخاب کردم و داخل یک جعبه مقوایی گذاشتم، با استفاده از ماشین تایپ همسایه، نامه‌ای تایپ کرده خودم را بیست و یک ساله معرفی کردم و نامه را به نشانی کمپانی والت دیزنی در« برنبک » کالیفرنیا پست کردم، فکر می‌کردم اگر بتوانم در این شرکت کاری پیدا کنم، والدینم اجازه بدهند ترک تحصیل کنم.» حدود یک سال بعد، آثار هلند به او بازگردانده شد، تا خورده و چروک. روی بعضی از آنها اثر انگشت باقی مانده بود. برگ یادداشتی حاوی تصویری از «میکی ماوس» نظر هلند را به خود جلب کرد: « میکی به تو نیاز ندارد!»

این نخستین شکست باعث نشد که هلند نسبت به استعداد خود ناامید و یا از ادامه‌ی کارش منصرف شود. در هفده سالگی مدرسه را تمام کرد آثارش را زیر بغل گرفت و راهی شیکاگو شد. (دربانی ، 1378)

ادامه دارد...

منابع:

 

_ پاکباز،روئین (1387).«دایرةالمعارف هنر(نقاشی،پیکرسازی و هنر گرافیک)تهران ،فرهنگ معاصر،1387.

 _ دربانی ، علیرضا(1378).« براد هلند » (کانون هنرهای تجسمی تاش) شماره اول ، اسفند 1387.

_ (https://en.wikipedia.org/wiki/Brad Holland (artist) 

_(http://art.irancartoon.ir)

_(http://www.bradholland.net) 

_(https://www.roozrang.com)